Klaver

Musikskolen tilbyder klaverundervisning på alle niveauer og i forskellige genrer.

Klassisk klaver

Hvis du godt kunne tænke dig at lære at spille klaver, forudsætter det, at du dagligt har adgang til et klaver, som du kan øve på. Hvis du ikke har mulighed for det, kan du starte med at øve på et elektrisk klaver, indtil du finder ud af, om det at spille klaver er noget for dig. Hvis interessen varer ved, og du ønsker at spille mere end bare et par sæsoner, bør du anskaffe dig et akustisk instrument, da et elektrisk instrument hverken klangligt eller anslagsmæssigt kan erstatte den ægte vare.
Du kan se mere om undervisningen i klassisk klaver her

Rytmisk Klaver

Undervisning i rytmisk klaver vil tage udgangspunkt i en kombination af spil efter gehør og spil efter noder. Det vil primært være en ekstra fokus på gehør og akkorder, som vil adskille rytmisk klaver fra klassisk klaver. Ellers er alle genre indenfor musikken velkomne. Med rytmisk klaver vil der også være mulighed for at arbejde med improvisation og komposition. Altså det selv at finde på melodier og det at improvisere over et tema (spille solo). Desuden vil der blive undervist i rytmik såsom underdeling, tempofornemmelse og frasering, samt teori efter behov. Repertoiret vil i en vis udstrækning tage udgangspunkt i elevens egne ønsker og musiksmag, og der vil evt. være mulighed for at skrive ens yndlingsnumre ned på noder og spille dem. Desuden vil der blive undervist i skalaer og små fingerøvelser, der styrker fingrene. Spileglæden vil være i fokus.
Du kan se mere om undervisningen i Rytmisk klaver her

Se her hvordan det lyder


Det er også muligt at få klaver-undervisning på Instrumentalhold og på Musikhold

Lærer: Rune Maahn, Nicholas Kingo, Jesper Rasch, Marie Larsen

Rune Maahn

 
Underviser i Klassisk Klaver, Musikhold og Klaverhold

Jeg er uddannet pianist og klaverpædagog på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos professor Anne Øland samt i Helsinki hos Erik T. Tawaststjerna.
Jeg elsker at undervise i klaver og lægger vægt på at alle elever fra starten får en rigtig klassisk skoling, at eleverne får spillet en masse god musik og at deres musikglæde og kunnen sammen vokser sig stærk. Udover at undervise på Lejre Musikskole underviser jeg på PianoramaAkademiet i Aarhus og spiller koncerter rundt omkring i Danmark.

Marie Sønderby Larsen

 

Underviser i Klassisk Klaver og Folkemusik

Uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium.

Nicholas Kingo

 

 

Underviser i Rytmisk Klaver, Musikhold og Klaverhold

Uddannet pianist på Mgk i Odense, på Frithems Folkhøgskola i Sverige og sidst på Rytmisk Musikkonservatorie (1999-2004) i København på ml linien med musikerdiplom på 5. år. Har turneret med diverse bands rundt i både Danmark og udlandet. Spiller blandt andet med Fallulah, Anna Kruse og Kim Menzer samt egen Trio. Har undervist i klaver og sammenspil i 11 år på Lejre Musikskole og 3 år på Zahles Musikskole.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i den enkelte elevs niveau. Der vil blive undervist i basale færdigheder såsom akkorder, nodelæsning, teknik og gehør. Men også den kreative proces i skabelsen af musik og improvisation og melodi vil der lægges vægt på. Og nok så vigtigt vil det foregå i et afslappet hyggeligt og musikalsk miljø med plads til elevens egne forslag til melodier. Der vil også til tider blive lyttet til musik af forskellig art for at udvide elevens musikalske horisont.

Jesper Rasch


Underviser i Klaver, Trommer og Skolehold

Uddannet i Musikvidenskab på KBHs Universitet, samt privat undervisning.
Jeg tager udgangspunkt i elevens musikglæde og nysgerrighed. Undervisningen opbygges i et naturligt forløb, med plads til elevens egne forslag. Det giver trygge og konstruktive rammer. Jeg lægger vægt på, at opbygge et solidt fundament både musikalsk og teknisk, da jeg mener tingene går hånd i hånd. Eleven får derfor nemmere ved at spille klaveret og lave musik på det, hvilket er det vigtigste.

 Hør Jesper fortælle om undervisningen her

 

Isabella Hübener

 

Underviser i Tværfløjte, Sammenspil og Klaver

Isabella Hübener blev bachelor fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2010 og afsluttede sin to-årige postgraduate masteruddannelse i 2013, fra The Royal Conservatoire of Scotland. Under studierne i Skotland, vandt Isabella, som eneste fløjtestuderende, begge konservatoriets solistkonkurrencer. Det medførte at hun bl.a. opførte Carl Nielsens fløjtekoncert som solist med BBC Scottish Symphony Orchestra ved en radiotransmitteret koncert. Efter hendes hjemvenden til Danmark, har hun haft adskillelige kontrakter og arbejder freelance i de danske symfoniorkestre. Heriblandt Det Kongelige Kapel, DR Radio Symfoniorkestret, Århus Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Cph Phil og også i Helsingborg Symfoniorkester. Derudover er hun en aktiv kammermusiker og er, sammen med sopranen Sofie Elkjær Jensen, medstifter af den utraditionelle performance-duo, inDuo, for sopran og fløjte. inDuo vandt desuden prisen for "Bedste opførsel af nyt dansk værk" til P2’s Kammermusikkonkurrence 2014.
I løbet af de senere år har Isabella modtaget legater fra bl.a. Jacob Gade Fonden, Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Oticon Fonden til finansiering af instrumenter samt masteruddannelsen på The Royal Conservatoire of Scotland.

Her kan du se en lille hilsen fra mig