Guitar

Guitaren er et skønt instrument. - Uanset om du vil spille smukke klassiske ballader eller sej rock.

El-Guitar og Akustisk Guitar

Guitaren er et praktisk, let tilgængeligt og bredspektret instrument, og er derfor også meget populær i både moderne musik og i musikskolen.
Sværhedsgraden er ligefrem proportionel med indsatsen, ønsket og viljen. Glæden ved instrumentet strækker sig fra Lille Peter Edderkop, spillet på én, streng til store akkordsammenhænge med dertil hørende skalaer og improvisation.

I undervisningen lægges der vægt på den enkelte elevs ønsker m.h.t. valg af sange og melodier. Med de valgte melodier som udgangspunkt og trækplaster, kommer vi omkring de lidt "tørre" og mere teoretiske sider af musikken fra: Hvad er en takt? Hvad er en akkord? Hvornår er der omkvæd, og hvad er det? - til: Harmonisk opbygning, analyser af akkordkadencer, skalaer osv. Undervisningen er tilrettelagt på en måde, som gør, at du kommer godt omkring i guitarens store univers. Du vil derfor gradvist finde ud af, hvad du bedst kan lide at spille.

Læs mere om undervisningen i El-guitar her
Læs mere om undervisningen i Akustisk-guitar her

Hør om guitar-undervisning med Thomas her

Hør om guitar-undervisning med Lene her

Hør om guitar-undervisning med Hans-Jacob her

Det er også muligt at få guitar-undervisning på Instrumentalhold og på Musikhold

Lærer: Lene Fogsgaard, Thomas Borchersen, Hans-Jacob Christensen, Jens Hein, Kristoffer Munck, Rune Kielsgaard og Silas Tinglef

 

Hans-Jacob Christensen

 
Underviser i Guitar, El-bas, Guitarhold, Musikhold og Sammenspil.

Har læst Musikvidenskab på Københavns Universitet.
Undervist i Lejre Musikskole siden 2000, underviser desuden på L.O.F. i Slagelse og på Busses Skole i Gentofte.
Spillet i utallige sammenhænge og orkestre. P.t. i et partyband og som solo-guitarist til receptioner og lign.
Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevs alder, behov, ønsker og kunnen, med vægt på at udvikle elevens musikalitet og musikglæde. Vi vil komme omkring rytme/hørelære, tabulatur, nodelære, becifringer og improvisation, og bevæge os rundt i forskellige stilarter.

Hør om mig og guitar/bas undervisning her

Silas Tinglef

 
Underviser i Trommer, Guitar, Sammenspil, Guitarhold og Trommehold

Har spillet/spiller bl.a med: Kira and the Ghost Riders, Howl Baby Howl, Nikolaj Nørlund, Steffen Brandt, Chimes & Bells, Boat Man Love, Rumspringa, Sonic Death Monkey, The Gun, Marie Fisker, Nosebleed. Har en del studieerfaring og spiller ofte koncerter og tours i både ind- og udland.

I trommeundervisningen går det mere ud på at lave og spille musik, end det gør at øve og træne den tekniske kunnen. Der vil blive undervist i nodelære, stikteknik, koordination etc., men alt sammen med udgangspunkt i musikken og den enkelte elevs behov og musikalske forståelse. Jeg vil sammen med eleven finde frem til det i musikken, som sætter ild til deres indre trommeslagerglød. Kreativitet og musikalitet er nøgleordene. Det er derfor mere op til eleven hvad undervisningen skal indeholde, og mindre en slavisk gennemgang af en trommebog.

Jens Hein

 
Underviser i El-guitar, El-bas, Sammenspil

Har spillet i diverse konstellationer inden for rock, pop, jazz, country & folk genren. Spiller pt. bas i Mellemblond, The Raveonettes og The Sandmen. 
Jeg lægger vægt på at udvikle elevens musikalitet, såvel teoretisk som praktisk.
Undervisningen foregår med udgangspunkt i elevens egne musikalske og kreative preferencer.

Lene Fogsgaard

 
Underviser i Akustisk Guitar og Musikhold

I min undervisning vil du lære at spille en masse forskelligt musik. Du kommer til at lære at spille efter noder og/eller tabulatur, og du vil lære at spille akkorder og fingerspil. Du får også mulighed for at improvisere, spille sammen med andre og optræde til koncert. Du kan også komme med ønsker til sange, du godt kunne tænke dig at lære at spille.
Jeg var 10 år gammel da jeg selv startede til guitar. Jeg blev optaget på Det kgl danske musikkonservatorium i København og færdiggjorde min uddannelse i 2008. Jeg har spillet koncerter sammen med dejlige mennesker og deres skønne instrumenter, såsom blokfløjte, tværfløjte, akkordeon og en sangerinde. 
Jeg underviser i guitar på 2 musikskoler, og jeg har undervist i guitar siden 2005. I min fritid spiller jeg i et herligt ensemble for guitarister, og vi er ofte ude og spille koncerter. Jeg går også tit til koncert og hører andre spille.

Se lidt mere om undervisningen her

 

Kristoffer Munck Mortensen

 
Underviser i Guitar, Musikhold og Sammenspil.

Er guitarist, sanger og sangskriver i det dansksprogede rockband Mellemblond, der indtil nu har udgivet to ep-er og et fuldlængdealbum. 
For begyndere er der fokus på, at det er de små skridt der tæller, når man skal lære et instrument. Vi går støt frem i langsomt tempo, så de grundlæggende færdigheder kommer helt på plads. Vi arbejder med akkorder, anslag, fingerspil, træning af det musikalske øre og ikke mindst spilleglæden. 
For den øvede elev er der fokus på improvisation, rytme, komposition og endnu en gang øret og spillelysten. Genremæssigt tager vi primært udgangspunkt i rock, blues, pop og country.

Thomas Borchersen

 
Underviser i Guitar, Bas, Sammenspil

Musikalsk uddannelse: Har taget 6 årig uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med el-guitar og klassisk guitar som hovedinstrumenter.
Undervisningserfaring: Har undervist på musikskoler siden 1993. Ansat ved Lejre Musikskole og Holbæk og Omegns Musikskole.
Jeg er fascineret af guitarens mange muligheder og min interesse i at spille/undervise på guitaren ligger derfor meget bredt. - Jeg mener, det er vigtigt at sørge for, at eleverne kommer "rundt om musikken" og ser nogle af de mange muligheder, guitaren har. I min undervisning bestræber jeg mig derfor først og fremmest på at bevidstgøre eleverne om musikkens grundbegreber og give dem en god teknisk baggrund, så de bliver i stand til at arbejde selvstændigt med musikken. - Målet for mig er, at mine elever finder noget at bruge musikken til i fritiden og ikke kun på musikskolen. Mange af mine elever har selv startet bands op og mødes i fritiden og spiller/ optræder ved familiefester o. lign.
Jeg har udgivet musikpædagogisk materiale til musikskoleorkestre bl.a. musicalen 'Jorden Rundt i 80 dage'.
- Optræder som solist i forskellige sammenhænge, f.eks. bryllupper, receptioner, kirkekoncerter og spiller desuden i en jazz-trio.

Hør Thomas fortælle om undervisningen her

 

Rune Kielsgaard

 
Underviser i Trommer, Guitar, Sammenspil

Jeg har spillet trommer i ca 20 år og blev færdiguddannet fra Rytmisk Musikkonservatories musikerlinie i 2001.
Jeg bruger det meste af min tid med bandet I got you on tape, og spiller derudover med bl.a Teitur.
Min vision med undervisningen er at dyrke det musikalske, intuitive og ruste eleven til at kunne indgå i band-sammenhænge med andre.