Bratsch (Viola)

Bratschen - eller viola'en - er det ældste medlem af den nuværende strygerfamilie. Faktisk betyder violin (violino på italiensk) lille viola.

Man siger at bratschen er violinens "storebror". Med sin mørke og bløde klang har instrumentet en helt anden personlighed end sin til tider hysteriske lillebror. Bratschens toneleje ligger godt for den menneskelige stemme, så det er nemt at synge de melodier, man spiller.

I orkestre er bratschister meget efterspurgte. Deres rolle er at ligge som det gode fyld i lagkagen mellem bassen i bunden og flødeskums-violinerne på toppen.

Der bliver undervist efter Colourstrings-metoden http://www.colourstrings.fi , som er et meget børnevenligt materiale, hvor der læres noder fra starten. Der bruges meget tid på at få en korrekt grundholdning indenfor den klassiske teknik.

Musikskolen har sammenspilstilbud også for nybegyndere, og også for dig!
Det sjoveste ved musik er jo at spille sammen.

Du kan leje et børneinstrument af musikskolen.

LærerMette Vendelbo

Mette Vendelbo

  
Underviser i Bratsch og Violin, Strygersammenspil, Miniviolin, Rytmik og Kompagnon (musikundervisning i folkeskolen)
 
Jeg er færdiguddannet bratschist fra musikkonservatorierne i København og Århus. Jeg havde spillet violin over ti år, da jeg forelskede mig i bratschens smukke dybere klang og bestemte mig for at gøre "violinens storebror" til mit hovedinstrument og søge ind på konservatoriet.

Som en del af min uddannelse har jeg studeret et år på Hanns Eisler konservatoriet i Berlin og nu assisterer jeg af og til i de danske symfoniorkestre, og spiller kammermusik ved siden af.

Siden 2005 har jeg arbejdet med musikskoleundervisning, hvor jeg har udviklet min interesse for musikpædagogik - især for Kodalys ideer (do re mi), og det betyder meget for mig at kunne videregive glæden ved at spille musik.